blogHCB facebook_icon  twitter_icon  instagram_icon 

Delen

Delen

Onze Blogsters

HELP, mijn haar valt uit!

Door Saskia de Jong
05-03-2017

Haar in je borstel, op je kleren, op je kussen? De paniek slaat toe. In de spiegel zie je steeds meer je hoofdhuid glimmen door je haar heen.
Je gaat de haren verzamelen, tellen, 100 haren per dag is toch normaal? Het zijn er meer. Iedere dag focus je je meer op de haren die je vindt en iedere spiegel is er een om te kijken hoe zichtbaar het is. De huisarts vindt het meevallen maar op jouw verzoek wordt toch je bloed getest. Geen ijzertekort, geen diabetes, geen schildklier- of andere afwijkingen waardoor de haaruitval zou kunnen worden veroorzaakt. Je moet het er maar mee doen. Je koopt alles waarop staat dat het haaruitval stopt, het hele internet is van jou en alles heb je al gelezen. Terug naar de dokter, zonder diagnose geeft hij minoxidil, twee keer smeren per dag. Je ziet kleine haartjes, nieuw? Of zaten deze er al? Je weet het niet meer, raakt depressief, verzint excuses, je wilt de deur niet meer uit. 
De televisie: iedereen heeft mooi haar. Je koopt de Linda: iedereen heeft mooi haar. Het is het enige waar je nog op let is haar, je raakt erdoor geobsedeerd.

Alles heb je geprobeerd, maar langzaam zie je je hoofdhuid meer en meer door je haar schijnen. Verwijzing naar de dermatoloog, die zonder verder onderzoek kijkt en jou ziet, maar ook weer niet. Ze zien niet jouw paniek, Alopecia Androgenetica … hormonaal haarverlies, geen kinderwens? Anticonceptiepil, minoxidil, androcur, smeren, slikken dan zal het wel beter gaan, het valt toch wel mee … het is maar haar …

Internet, google, nog meer bestellen, lotion, finasteride, eigenlijk voor mannen maar je gebruikt het toch, niets!
Je gaat, slikt, smeert, kijkt, huilt! Niets helpt.

Volgende keer meer …

Terug


Reageren:

Plaatsen
Er zijn nog geen lezersreacties geplaatst.

Privacy   Ontwerp: Dakota Vormgeving   Realisatie & CMS: Segestia