blogHCB facebook_icon  twitter_icon  instagram_icon 

Delen

Delen

Onze Blogsters

HELP, mijn haar valt uit! deel 2

Door Saskia de Jong
08-05-2017

Je zit letterlijk met je handen in het haar, je haar valt uit en je hebt er alles aan gedaan, niets helpt. Ook dokteren heeft niets opgeleverd. Je hunkert naar meer haar.
De meest voorkomende vorm van haarverlies is Alopecia Androgenetica, soms het mannelijke type haaruitval genoemd, maar beter is hormonaal haarverlies.
Deze vorm van haarverlies komt bij ongelofelijk veel vrouwen voor maar op erover praten rust nog steeds een taboe. Je haar wordt aan de bovenzijde (scalp) en zijpartijen dun tot zeer dun en soms kalend.

hcb blog

Zodra dit proces in gang is gezet, is het onomkeerbaar. Het ligt vast in je genen en daar is tot op heden geen oplossing voor. De medicijnen die er op de markt zijn, remmen hoogstens het proces een beetje. Middeltjes van de drogist verkopen hoop een illusie; er bestaat gewoonweg (nog) geen haargroeimiddel. Een werkend haargroeimiddel zou wereldnieuws betekenen, immers 95% van alle mannen heeft last van haaruitval en geloof me, als er iets zou zijn wat werkelijk helpt, was er geen man meer kaal.

Waarom niet eerst zorgen dat je je weer goed voelt, dat je haar er mooi uitziet.
Natuurlijk kun je alles proberen en soms heeft dit ook een functie in het acceptatieproces, het een sluit het ander niet uit, maar je zult zien dat de behoefte daartoe verdwijnt.
Bij het hormonale haarverlies volstaat het om je haar gedeeltelijk aan te vullen, dus alleen in het gebied dat gevoelig is voor deze vorm van uitval. De rest van je haar zal niet uitvallen en kan meedoen en blijft zichtbaar.

Haarwerken en pruiken
Haarwerken en pruiken bestaan er in heel veel verschillende vormen en kwaliteiten. Ik wil je graag wegwijs maken in de wondere wereld van haarwerken: mijn passie …!

Volg daarom mijn blog.

Terug


Reageren:

Plaatsen
Er zijn nog geen lezersreacties geplaatst.

Privacy   Ontwerp: Dakota Vormgeving   Realisatie & CMS: Segestia